A visszaadott lány
2021-03-20
Telihold Velencében
2021-03-20

Dombvárosi rejtekjáratok

Soha nem felejtette le kamaszkori szerelmét Olli, de nem biztos, hogy szeretett volna újra találkozni vele. Túlságosan fájdalmas és túlságosan gyönyörű emlékeket idézett volna fel, ha ennyi év után összefutnak.

De mi történik akkor, ha Kerttu, a régmúlt nyarak kalandjaira szintén emlékező, és egyetlen szerelme emlékét dédelgető, feltűnő szépségű és tehetséges íróvá váló nő maga jelentkezik? Akkor bizony a kissé unalmas életet élő, életközépi válsággal küszködő, egy átlagos könyvkiadó igazgatójaként dolgozó Olli élete gyökeresen megváltozik.

Bába Laura fordítóval beszélgetünk erről a különleges, mágikus regényről ebben a podcastban a Soundcloudon.

A finn Pasi Ilmari Jääskeläinen kezdetben fantasy- és sci-fi-novellákat írt óriási sikerrel, művei kapcsán gyakran emlegetik a mágikus realizmust, amely helyett ő a finn írótársaival megalkotott reálfantázia – reaalifantasia – kifejezést szereti” – olvashatjuk a Typotex Kiadó honlapján (a szerző fotóját is innen kölcsönöztem).

A regényben az álom és az ébrenlét összemosódik, a sötét reménytelenséget felváltja az elsöprő szenvedély, és Olli esélyt kap arra, hogy megtalálja régi önmagát…