Karmaváltás
2019-10-17
Tudom, tél van…
2020-01-12

Kutatás az ébrenlétben

Tóth Edu gyermek- és kamaszkorát rengeteg külső tényező formálta. Képzeljünk el egy csupaszív, zseni, de bonyolult lelkületű anyukát, egy hamar lelépett szélhámos apukát, egy agresszív nevelőapát, valamint egy szerető, gyakran pótanyaként funkcionáló nővért. Hogyan nő fel ez az amúgy sem átlagos érzelem- és gondolatvilággal rendelkező pécsi kisfiú, hogyan vészeli át a vészterhes időket, melyekre élete végéig úgy gondol majd, mint a legjelentőségteljesebb éveire…? – ilyesmit olvashatunk a könyv fülszövegében, és érezhetjük, hogy a humorista ezúttal olyasmiről is mesél, amiről nem szokott. Vagy csak ritkán.

Hogy mi minden történik vele kis kamaszként és Tóth Edu hogyan dolgozza fel felnőttként a gyermekkorát, arról szól ez a podcast. 

 

 

 

Tóth Edu

Tóth Edu 1982-ben született Miskolcon. Nyolc hónapos korában a családja Pécsre tette át székhelyét. A pécsi Janus Gimnáziumban érettségizett 2001-ben, majd 2003-ban – három veszprémi egyetemi szemesztert követően – Londonba költözött. 2008 eleje és 2009 vége között Barcelonában élt.

2010-es hazatérését annak köszönheti, hogy a katalán fővárosban megismerkedett egy magyar lánnyal, akivel aztán 2013-ban összeházasodtak Budapesten. Edu 2010 karácsonya óta tagja a Dumaszínház társulatának, 2011 tavaszán debütált a Showder Klubban, 2016 őszén pedig a Rádiókabaréban.

„Eduárd jelen kötetének legjobb lapjain egy ezer fokon égő gyermeki lélek rajza, patológiája, a popkultúra sokféle árnyalata és a bányászököl keménységű baranyai valóság keveredik Woody Allen és Nick Hornby hangjával.” Bödőcs Tibor