Napsugárlány
2022-08-25
Kóstolj bele a történelembe Máltán! – Hangya Edinával
2024-01-11

Kojot négy lelke

A Kojot négy lelke című film, amit Gauder Áron álmodott meg és rendezett – 18 évvel Áron előző filmjének a Nyóckernek a Kristály-díja után – most elnyerte a zsűri díját  az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. A film magyarországi bemutatója előtt készült ez az interjúm Gauder Áronnal. Ez meghallgatható a Spotify-on  vagy itt is:

 

Nagy örömömre a GoGoGo Stúdióban vendégül láthattuk Gauder áron rendezőt és Baumgartner Zsolt animációs rendezőt is. A lenti képre kattintva megnézhető az interjú velük.

A Kojot négy lelke egy egész estés animációs film, amely az indián teremtéstörténetet meséli újra. A sztori szerint ez a történet ad erőt a fiatal indiánoknak akkor, amikor egy nagyvállalat már munkagépekkel áll a földjük előtt, hogy olajvezetékeket vezessen át rajta. A film ezzel a 2016-os a békés ellenállásra utal Standing Rocknál. Nyolc évnyi munka ért véget azzal, hogy közönség elé került a film. Ebből a beszélgetésből kiderül, hogyan születtek a karakterek, milyen kötődésük van az alkotóknak az indiánokhoz, és hogy „zöld-e” a Kojot négy lelke? Az interjú – nem véletlenül – a legellentmondásosabb szereplővel indul… A képre kattintva megnézhető az inter

Kojot négy lelke – lenyűgöző indiántörténet a mozikban