Beszélgetés Simonyi Balázs amatőr ultrafutóval, ironman-nel
2024-01-18
Mit játszott Málta a kedvenc filmjeinkben? Lánykérés lovagkori díszletek előtt?
2024-01-18

Kilian Jornet – Semmi sem lehetetlen – beszélgetés Klein Dáviddal

Klein Dávid hegymászóval beszélgetünk, így számos olyan momentum kerül emberközelbe, szinte testközelbe, amiről a Semmi sem lehetetlen című könyvben olvashatunk. 2019-ig összesen négy, nyolcezer méternél magasabb hegycsúcs tetején állt – valamennyin kisegítő oxigén használata nélkül. Ezzel az oxigén nélküli mászók között jelenleg ő, és Varga Csaba a legtöbb nyolcezres csúccsal rendelkező, élő magyar hegymászó.

„Mindig most van a legjobb pillanat” – Kilian Jornet arról is ír a könyvében, hogy milyen tapasztalatok, gyerekkori élmények, milyen fizikai adottságok, és lelki erő, miféle edzés és kitartás révén lett sokszoros világbajnok sportoló, hogyan készült fel, és jutott fel, pontosabban futott fel kétszer is a Mount Everestre…Pireneusok túraútvonalaira, veszélyes sziklás hegyek közé, és a világ – átlagemberek számára – szinte járhatatlan terepeire, sőt a Mount Everestre is elviszi olvasóit Kilian Jornet, a világhírű ultrafutó és sítúrázó. Hatszor nyerte meg a Skyrunner Világsorozat hosszú távját és számos nívós ultraversenyen többször is első lett, úgy mint az Ultra-Trail du Mont-Blanc-on, a Grand Raid-en, a Western States Endurance Run-on és a Hardrock Hundred Mile Endurance Run-on.

Két izgalmas podcast is készült a Semmi sem lehetetlen című könyvhöz kapcsolódva, a Cervantes Intézettel együttműködve. A budapesti Cervantes Intézet a spanyol nyelvet és kultúrát hivatott terjeszteni Magyarországon.

Hallgasd meg itt!