Könyvben utazom
2024-01-15
Kilian Jornet – Semmi sem lehetetlen – beszélgetés Klein Dáviddal
2024-01-18

Beszélgetés Simonyi Balázs amatőr ultrafutóval, ironman-nel

Kilian Jornet már gyermekkorától kezdve edzette magát fizikálisan és mentálisan egyaránt, és minden erőpróbára nagyon komolyan felkészült. Profi sportolóként olyan rekordokat ért el, amelyekkel az egész világot ámulatba ejtette. Semmi sem lehetetlen című könyvében életéről, céljairól, fejlődésről, az önmaga elé állított feladatokról ír, ez adja az apropót az interjúhoz Simonyi Balázs amatőr ultrafutóval, ironman-nel.

Pireneusok túraútvonalaira, veszélyes sziklás hegyek közé, és a világ – átlagemberek számára – szinte járhatatlan terepeire, sőt a Mount Everestre is elviszi olvasóit Kilian Jornet, a világhírű ultrafutó és sítúrázó. Hatszor nyerte meg a Skyrunner Világsorozat hosszú távját és számos nívós ultraversenyen többször is első lett, úgy mint az Ultra-Trail du Mont-Blanc-on, a Grand Raid-en, a Western States Endurance Run-on és a Hardrock Hundred Mile Endurance Run-on.
Két izgalmas podcast is készült a Semmi sem lehetetlen című könyvhöz kapcsolódva, a Cervantes Intézettel együttműködve. A budapesti Cervantes Intézet a spanyol nyelvet és kultúrát hivatott terjeszteni Magyarországon.