Helló nyár…
2018-06-11
Budapest Boulevard
2018-07-10

Az elnök eltűnt

„Amit csak egy elnök tudhat. Amit csak egy elnök tehet meg. Amikor az egyetlen lehetőség – elképzelhetetlen… Az elnök eltűnt. Thriller, amit csak egy elnök képes megírni.”

A regény döbbenetes módon világít rá az Egyesült Államok belső működésére és sebezhető pontjaira. Ez az utóbbi évek legautentikusabb, leghátborzongatóbb története, naprakész, hiteles olvasmány is, melyről még évekig fognak beszélni. Maga Clinton elragadtatással beszélt a közös munkáról Pattersonnal: „Leírni, milyen az élet a Fehér Házban, hogyan mennek a dolgok valójában – igazán remek szórakozás. Jimmel pedig csodás együtt dolgozni, mindig is ő volt a kedvencem.”
A 21. század kiadó oldalán  olvashatunk erről, és ugyanott megnézhető a könyvhöz készült trailer is. Itt a podcastban Berta Ádám szerkesztővel beszélgetünk arról, mi lehet valódi ebben a thrillerben, és miért volt ez kiváló lehetőség Bill Clintonnak, hogy „elmondja”, mi minden foglalkoztatja az Egyesült Államok mai helyzetével és politikájával kapcsolatban.

A podcast elején hallható idézet folytatódik ezen a két befotózott oldalon. A tét nagy, a helyzet rendkívül feszült, az elnök titokban találkozik valakivel egy baseball mérkőzés alatt a stadionban. Nem könnyű kiderítenie, tényleg hasznára lehet-e ez az informátor? … Vagy lehet, hogy nem is az?