Mit lenne jó most olvasni?
2021-03-20
A visszaadott lány
2021-03-20

Apám receptjei

A francia konyha, egy konfliktusos, de szeretetteljes apa-fiú kapcsolat, egy mélyen eltemetett titok, és egy elveszett (vagy sosem volt?) receptkönyv. A gasztrobloggerként, újságíróként jól ismert Jacky Durand lenyűgöző regényt írt.

PORTRAIT DE JACKY DURAND, JOURNALISTE, RÉALISÉ DANS SON BUREAU À PARIS LE 17 JANVIER 2019.

Amikor a burgundiai kisváros vendéglőjének tulajdonosa és szakácsa, Henri úr kómába esik, a fia, Julien ott ül az ágya mellett, és feltolulnak benne az emlékek. Megelevenednek gyerekkora hősei, apja élettársa, a szépséges, jóságos Hélène, akinek a személye körül fájdalmas titok lappang és Lulu, a fegyvertárs-másodszakács, és ott van Nicole, a tűzrőlpattant pincérnő, Gabriel, az anarchista favágó…  Julien felidézi, mennyire szeretett volna apja nyomdokaiba lépni, és mennyire ellenezte ezt az apja. De vajon miért? És ha már búcsúzni kell tőle, kiderül-e valaha, hová tűnt, megvan-e még valahol az apai receptkönyv, amire Julien olyan régóta vágyik?”

Bognár Róbert fordítóval beszélgetünk ebben a  PODCASTBAN a Soundcloud-on  vagy itt a Spotify-on

Az interjúból az is kiderül, mennyire imádták az olvasók ezt a regényt szerte a világban, sőt az is, hogy a regényben emlegetett csodás, hagyományos francia ételek leírása is megtalálható a kötet végén. Szóval egy szép történet megismerése után egy különleges menűsort is elkészíthetünk.

A szerző fotója a Park Kiadó honlapjáról kölcsönzött.