Melyik a kedvenc könyved?
2019-07-10
Irodalom a kávézóban…
2019-10-05

Sebek a falon

Szelle Ákos

„Kroszner Barnabás élete látszólag sínen van. A férfi egykori zűrös, drogokkal és nélkülözéssel teli életét is maga mögött hagyta. Szép családi házban él feleségével, aki gyermeket vár. Egy nap azonban hívást kap a rendőrségtől. Édesanyját, akivel évek óta nem találkozott, brutálisan megkínozták és megölték. Kroszner a szülőfalujába, Verkénybe megy, hogy elrendezze az ügyeket. Nem is sejti, hogy ez egy pokoli utazás kezdete. A faluban mindenki furcsának tűnik. Rigó őrmester képtelen ellátni a feladatát. Fazekas atya folyamatosan vérbosszút kiált a misén. És Kroszner maga is különösen viselkedik: szinte hidegen hagyja saját édesanyja halála.
Verkény mintha meg lenne átkozva. Egyre kegyetlenebb gyilkosságok követik egymást. Vajon a mészárlások között van összefüggés? Mi lehet az a láthatatlan szál, ami összeköti az áldozatokat? És mit üzen a múlt?” – ezt olvashatjuk a könyv fülszövegében.

Kétségtelenül rendkívül hatásos és figyelemfelkeltő  szöveg. Ráadásul itt ez az utolsó mondat: „Szelle Ákos pszichothrillere a skandináv krimik hátborzongató hangulatát idézi.” Innen indulunk el Szelle Ákossal, akinek már az első krimije olyan feszült és tempós, hogy az edzett olvasót is elragadja. A podcastból kiderül, miért is retteg attól a főhős, hogy vissza kell térnie a szülőfalujába, és tényleg, mennyiben hasonlít ez a magyar valóságban játszódó regény a skandináv krimikre?