Inspiráció természetesen
2017-10-27
Panda
2017-12-08

Angyalokkal szárnyalók

Még felnőtt korunkban is gyakran reménykedünk a csodákban, amikor nehéz helyzetbe kerülünk. Szívesen hallgatunk és olvasunk történeteket, amelyekben valaki erőre kapott, boldogult, új lehetőségekhez jutott csodálatos segítség révén. Berti M. Bagdi könyve ilyen, amit örömmel olvas az ember. Szereplői ismerősek, mai fiatal, érvényesülni vágyó, útkereső emberek, éljenek bárhol is a világban, de bizonyára sok olvasó talál ismerősre a regényben szereplő angyalok között is. Talán nem így képzelték el, talán nem ilyennek látták őket, de tudnak róluk. A könyv nyilvánvalóan olyan olvasókhoz is elér, akik sosem gondolkodtak el az angyalok létezésén, a szerző szándéka éppen az, hogy számukra mutasson egy képet, egy világot, egy utat, vagy módot, hogy hátha ebbe kapaszkodva könnyebbé válik az életük.

Van, aki szerint bátorság kell ehhez a könyvhöz, mások szerint nyitottság, szerintem a kíváncsiság is elegendő, és a történet majd teszi a dolgát. A spiritualitás megint egyre inkább életünk része, mi van, ha épp ez lesz a megfelelő út?

Berti M. Bagdi

Az Ausztráliában élő, fiatal magyar írónő történetében – a fülszöveg szerint – két hősnő küzd a fényért és igaz szerelemért: Lili, aki folyamatosan keresi helyét a Földön, és Violet, aki emberből vált angyallá az Égben. A démonok egyre inkább felborítják a fény és a sötétség természetes egyensúlyát a Földön, az emberek boldogságmutatója elszomorítóan alacsony. Láthatjuk, hogyan segít Violet az őrangyalokkal Lilinek és embertársainak, hogy beteljesítsék sorsukat és megtalálják a boldogságukat, miközben a csábító démon, Belphegor mindent megtesz, hogy ezt hátráltassa. S hogyha a könyv hozadéka az, hogy az olvasó egyszer csak megpróbál kapcsolatot teremteni a saját őrangyalával? – Berti M. Bagdi szerint ekkor érte el acélját az ő története. A többiek pedig „csupán” kaptak a színes, fordulatos, szeretettel teli könyvet, két romantikus szerelem sztorijával. „A ​hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit még nem lát, ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja, amiben hisz.” – olvashatjuk a borítón. A Podcastban kibontjuk ezt az állítást, és a szerzővel a regény különleges születéséről beszélgetünk.