A könyvbenutazom.hu célja, hogy igényes könyvajánló felületként állandó, megbízható, új ötletekre nyitott partnere legyen a könyvkiadóknak, turisztikai cégeknek, szolgáltatóknak. A weboldal az írásos anyagok révén önálló promóciós felület, és a 94.2 Trend Fm-en rendszeresen elhangzó rádióműsor podcastjait tartalmazó honlapként pedig egyedülállóan komplex megjelenési lehetőség a partner cégei számára.                                            

A Könyvben utazom a Trend Fm-en olyan rádiós könyvajánló műsor, amely a könyvpiacon megjelenő új kiadványok megismertetését, népszerűsítését szolgálja. A Könyvben utazom című műsor hét közben napi 3 alkalommal jelentkezik. Ezenkívül az egyórás Könyvben utazom – világot látok című magazin összeköti az irodalmat és az utazást, illetve alkalmanként kizárólag ismeretterjesztő könyveket mutat be az adás egészében. Ily módon a mai rádiós piacon ez a műsor adja a könyves beszélgetésekhez a legnagyobb teret. Az elhangzott műsorok mindegyike ezen a weboldalon megtalálható, illetve a Trend Fm archívumában újra hallgatható.

A Trend Fm napi 60-70 ezres (havi 237 ezres) hallgatottságú rádió. Hallgatói jellemzően 18-49 év közötti, magas végzettségű és státuszú személyek. A rádió politikamentes, fő profilja a gazdaság és a kultúra.

A Könyvben utazom struktúrája: a 7 perces könyvajánló – egy adott könyvről – 4 alkalommal hangzik el, ugyanis a műsor célkitűzése, hogy egy új könyvről több mint egy hónapon át többször is kapjanak információt a hallgatók. Mivel az ajánlók 10.35, 13.35, és 20.05 órai időpontokban hallhatók minden napon, így az ismétlések révén tulajdonképpen minden idősávba bekerülnek az ajánlók. A teljes órás magazin, a Könyvben utazom – világot látok sugárzási időpontja: csütörtökönként 12.05, ismétlésének időpontja szombatonként 10 óra. 

A Könyvben utazom erénye, hogy a műsorkészítő minden esetben elolvassa a könyvet, amelyet a kiadó rendelkezésre bocsát, tehát a szerző (fordító, szerkesztő, szakértő) felkészült riporterrel beszélget, így a hallgató valós képet kaphat az adott kiadványról.

Könyvben utazom – világot látok című magazinműsor lehetőséget ad arra, hogy egy adott könyv iránt 20-22 perces interjúkban keltsük fel a hallgatók érdeklődését. A szerzővel, fordítóval, vagy szerkesztővel folytatott beszélgetésekben a könyv értékeiről, jelentőségéről, különlegességéről, születéséről, történetéről, karaktereiről beszélgetünk. Amennyiben ez ismeretterjesztő, illetve szakmai könyv, akkor a szerzővel, esetleg a kiadó által javasolt szakértővel készül az interjú. Amennyiben szépirodalomról van szó, akkor az adás másik felében a mű helyszínéről esik szó, ekkor a meghívott vendég utazási szakember, idegenvezető, utazó. Így a konyvbenutazom.hu és a rádióműsor nem csak a könyvkiadók és forgalmazók, hanem az utazási irodák, turisztikai szolgáltatók számára is kiváló megjelenési, hirdetési lehetőség.

A műsorok immár Szolnokon az Amadeus Rádióban és a Debrecent lefedő FM90 Campus rádióban is hallhatók.

 

Amennyiben az Ön cégét érdekli ez a megjelenési lehetőség, kérem, írjon:

olahandi01(kukac)gmail.com

 

Mondd meg, mit olvassak! Ajánlj néhány jó könyvet! – ma már bárkivel találkozom, elhangzik ez a kérés, hiszen több mint egy évtizede foglalkozom a könyvpiacon megjelenő legfrissebb kiadványokkal. Olvasom őket, kérdezem a szerzőket, fordítókat, ugyanakkor szívesen megírom azt, amit gondolok a könyvekről. A konyvbenutazom.hu írott, rádiós és video anyagokat tartalmaz, és abban bízom, hogy az olvasó ezek bármelyikét megismerve elegendő benyomást szerez ahhoz, hogy eldöntse, melyik könyv igazán neki való. Könyvben utazom – ez a szakmám és a szerelmem, de utazom úgy is, hogy az olvasónak megmutatom a regények helyszínét, illetve a könyv sztorija mögötti valóságot.